Skriv ut

Skapa PDF

Kastellet, Vaxholm

vaxholm

Adressen Vaxholms kastell är något alldeles speciellt. Nu finns lediga lokaler i olika storlekar. Kontor, butik, verkstad eller plats för nya idéer?

Fakta

Typ av ledig lokal: Butik, Industri/Verkstad, Kontor, Övrigt
Hyra: Hyresnivåerna varierar beroende på plats och på lokalernas standard. Bredband är framdraget till alla husen. Den unika atmosfären och historien tar vi inget extra för.
Storlek: 330 - 1 840 m²
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Karta

Information

Beskrivning

Redan nu kommer 25 000 besökare per år för att se kastellet, gå på konferens, äta på restaurang och för att bo på Bed & Breakfast. Antalet besökare kommer öka med den nya lindrivna miljöfärjan mellan Vaxholm och Kastellet, som redan efter en månad i trafik hade gjort 16 000 persontransporter. Och detta före att sommarens turistsäsong drog igång. Nu söker vi dig som vill bli en del av kastellet!

Utförande

Byggår

1860

Planlösning

Varierande lokaler Här är några av de lediga lokalerna och exempel på hur de kan användas. Du som är intresserad kan kontakta SFV:s förvaltare, så berättar vi mer och du får följa med och titta på lokalerna. Kruttornet En av de mer spännande lokalerna som hyrs ut är Kruttornet. Det är byggt med dubbla murar med en gång emellan. Det inre rummet på bottenplan har vackra träväggar som går över i ett välvt tak. Lokalerna passar som exempelvis utställningsyta eller för möten. Kruttornet är inte uppvärmt. Det är totalt cirka 330 kvm. Lokalen lämpar sig för utställningar, men också för olika tillfälliga events. Exercishuset Direkt till höger om ångbåtsbryggan ser du en stor, rosa träbyggnad. Exercishuset är den enda stora byggnaden utanför murarna. Det är en träbyggnad som uppfördes på 1880-talet för gymnastik och fysiska aktiviteter. På senare tid har den även fungerat som biograf och festsal. Förutom ett entréutrymme består huset av ett enda stort rum. Lokalen är på ca 600 kvm och lämpar sig för utställningar, men också för olika events. Lokalen är inte vinterbonad. Södra utanverket När du går in i fästningen kommer du först till en liten innergård och här ligger två intressanta lokaler. De ligger i bottenplan och är ett naturligt första ställe att stanna till på för en besökare. Därför är det extra intressant att få hit en verksamhet som är öppen för allmänheten, som en butik eller en utställning. Det kan också vara en reception för någon typ av verksamhet som hör samman med de andra lokalerna. Södra utanverket är ett naturligt första stopp för besökare på väg in i kastellet. Ett bra läge för exempelvis en butik. Lokalerna är 75 respektive 1oo kvm. Södra utanverket har tjocka murar med fönster åt båda håll. Rummen har en tydlig historisk känsla med välvda tak. Båda lokalerna har entréer inifrån gården. Västra linjen Lokalerna har ingångar från den stora borggården och kan användas som attraktiva arbetsplatser. Här har vi en blandning av större och mindre rum. Även här finns två separata ingångar och lokalerna kan kombineras på olika sätt. Stora fönster vetter in mot innergården och mindre fönster är vända mot vattnet och staden. Lokalerna är färdiga för inflyttning. En halvtrappa upp finns cirka 130 kvm ledigt. På våningen ovanför finns ytterligare 125 kvm till uthyrning. Östra linjen Lokalerna har ingångar från den stora borggården och kan användas som attraktiva arbetsplatser. De ligger i bottenplan och är också representativa lokaler för att ta emot kunder i. Det är totalt cirka 480 kvadratmeter som är lediga. Där finns tre separata ingångar, vilket gör att rummen kan delas upp var för sig eller användas som en större helhet. Stora fönster mot innergården. Lokalerna i Östra linjen kräver anpassning innan inflyttning. Du som flyttar in här har möjlighet att påverka så att det bättre ska passa er verksamhet.

Teknisk information

Lokalen kan nås via

Båt

Ytor Min Max Kr/m2/år
Övrigt 330 1 840

Ekonomi

Hyra

Hyresnivåerna varierar beroende på plats och på lokalernas standard. Bredband är framdraget till alla husen. Den unika atmosfären och historien tar vi inget extra för.

Omgivning

Omgivning/natur

Attraktiva omgivning som kan användas för möten och aktiviteter. Goda möjligheter att samverka med andra företagare och aktiviteter.

Parkeringsmöjligheter/garage

Parkering finns inne i Vaxholms stad.

Kommunikationer

Linfärjan från stadskajen tar två minuter över till kastellet.

Vägbeskrivning

Bil från Stockholm: ca 35 minuter, med Waxholmsbåten ca 60 minuter. Linfärjan från stadskajen i Vaxholm tar två minuter.

Dokument

Länkar

Sökhjälp