Skriv ut

Skapa PDF

Anders Personsgatan 14-16/Käll, Gårda

göteborg

Centralt i norra Gårda på Källhusgatan planeras ett nytt kontorshus med hög kvalitet på såväl detalj som helhet.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Storlek: 269 - 1 649 m²
Karta

Information

Beskrivning

Det blir ett modernt kontor med flexibla och yteffektiva lokaler, som kan hyras ut både till en hyresgäst per våning alternativt till en hyresgäst för hela byggnaden. Det kan innehålla olika funktioner såsom kontor, mötesrum och en lokal mot gatuplan med möjlighet för caféverksamhet som tillför gatan aktivitet. Preliminär byggstart är enligt överenskommelse och med en byggtid på ca 12-14 mån. När man kommer längs med Källhusgatan möts man av en omhändertagen entrévåning med en fin skyltning och indragna glaspartier. Här samsas huvudingången med porten som leder in till den japanska trädgården. Fasaden har en modern industrikaraktär som samspelar bra mot både intilliggande byggnad samt karaktären i Gårda. Detta uppnås genom spröjsade fönsterband och rustika material såsom förslagsvis ljust tegel, terrazzo i sockelvåningen och välarbetade mörka plåtdetaljer. Utredning av exakta fasadmaterial pågår. Byggnadens skala följer både gällande detaljplan samt områdets historiska karaktär, med tre hela och två indragna våningar mot gatan. Det ger även utrymme för balkonger i ett soligt läge. I söderfasaden byggs exteriör solavskärmning in, av typ zipscreen, för att klara av dagens energikrav. Mot grannfastigheten, Gårda 4:9, byggs en brandgavel som möjliggör en utveckling på även denna tomt i framtiden. Mot gården har ett indrag gett utrymme för en 4 meter smal japansk trädgård. Gårdsfasaderna präglas av en lättare karaktär med glas och plåt med välarbetade plåtdetaljer.

Planlösning

Utförande

Planlösning

5 våningsplan där vardera plan är från ca 269-385 kvm och totalt 1649 kvm för hela huset.

Ytor Min Max Kr/m2/år
Övrigt 269 1 649

Omgivning

Omgivning/natur

Fastigheten är belägen i Gårda Norra, ett expansivt utvecklingsområde med närhet till Göteborgs centrum. Här finns flera nybyggda kontors- och bostadshus i en modern miljö.

Närservice

I direkt näthet finns matbutik, café, kiosk, hotell och ett flertal lunchrestauranger. Preem och Statoil ligger vid infarten till Gårda Norra.

Kommunikationer

Fastigheten ligger lättillgängligt strax intill E6/E20. Närmaste busshållplats ligger ca 100 meter från fastigheten och trafikeras med täta intervall. På 5 minuters promenadavstånd ligger Svingelns hållplats där ett stort antal buss- och spårvagnslinjer avgår.

Vägbeskrivning

Gårda Norra ligger i direkt anslutning till E20/E6. Från motorvägen följ skylt mot Centrum, Ullevi och tag av vid Ullevimotet. Kör i högerfil och följ skylt mot Gårda. Sväng av första gatan till höger och följ skylt mot Gårda N, du har nu Preem bensinstation och Gårda Spårvagnshall på höger sida.

Sökhjälp