Skriv ut

Skapa PDF

Gamlestads torg, Gamlestaden

göteborg

Skräddarsydd restauranglokal i Göteborgs starkaste utvecklingsområde med alla typer av kommunikationer och service på torget.

Fakta

Typ av ledig lokal: Butik, Övrigt
Storlek: 610 m²
Karta

Information

Beskrivning

I nybyggda Gamlestads torg uppför vi två kontorsbyggnader med resecentrum, restaurang och butiker i mark- och källarplan. Här kan vi erbjuda en restauranglokal om totalt 540 kvm varav 180 kvm är tillredningskök samt ca 40 kvm omklädning för personal. Lokalen har ett gott exponeringsläge med mycket ljusinsläpp från stora glaspartier. I huset beräknas ca 1.100 personer arbeta. Gamlestads torg kommer bli Göteborgs största reseknutpunkt efter centralstationen och ca 40.000 personer beräknas passera varje dag 2028. Tillsammans med Er skapar vi en miljö där arbetsglädejen frodas och verksamheten utvecklas. Vilka behov har ni? Med vår arkitekt och Era önskemål hittar vi gemensamt den optimala lösningen just för Er. Byggstart planerad Q2 2016 och beräknad inflytt Q2 2018. Kort sagt knutpunkt med atmosfär!

Utförande

Planlösning

Restauranglokal, varav 388 kvm är i markplan, 180 kvm tillredningskök i källarplan och 41 kvm omklädningsytor för personal. Köket och serveringsytorna sammanbinds med en interntrappa och mathiss.

Ytor Max Kr/m2/år
Butik 610

Omgivning

Omgivning/natur

Gamlestads torg ligger 2 km nordost om centrala Göteborg och har ett mycket strategiskt läge. Det är nära till både centrala Göteborg och till Göteborgs östra stadsdelar. Det tar endast 6 min med spårvagn från Göteborgs centralstation. Här rinner Säveån mot sitt utlopp i Göta Älv och landshövdingehusen i området bildar en gemytlig stadsbild. De närmaste tio åren kommer det att ske stora förändringar i Gamlestaden. Stadsdelen kommer att förtätas och växa ihop. I närområdet etableras hotell, ytterligare butiker, restauranger och bostäder, vilket skapar ett modernt och levande område dygnets alla timmar.

Närservice

Flera lunchrestauranger i området. Mataffär, vårdcentral, frisör, träningsanläggning, konditori och cafeér.

Kommunikationer

De allmänna kommunikationerna till Gamlestaden är mycket goda. Området trafikeras av sex spårvagnslinjer, pendeltåg, express- och lokalbussar. Från centrala Göteborg tar det endast 6 min med spårvagn till Gamlestaden. Dagens stora och fula trafiklösningar för fordonstrafik görs om i grunden. Viadukten över Gamlestads torg rivs, en tunnel anläggs som leder undan genomfartstrafiken och det blir fler nya broar över Säveån med bland annat en länk direkt till Munkebäck. Ett femtiotal parkeringsplatser finns i direkt närhet till fastigheten.

Dokument

Länkar

Sökhjälp