Skriv ut

Skapa PDF

Gamlestads torg, Gamlestaden

göteborg

Skräddarsydda lösningar i Göteborgs starkaste utvecklingsområde med alla typer av kommunikationer och service på torget.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Storlek: 660 - 5 300 m²
Karta

Information

Beskrivning

I nybyggda Gamlestads torg kan vi erbjuda 17 våningar kontorsytor mellan ca 300 kvm upp till 5300 kvm. Tillsammans med er skapar vi en miljö där arbetsglädejen frodas och verksamheten utvecklas. Här finns möjligheter till spontana möten, ljus och rymd, men även plats för eftertanke i fikarummet med utsikt över Göta Älv eller Säveån. Vilka behov har ni? Öppna aktivitetsbaserade lösningar eller rum? Med vår arkitekt och era önskemål hittar vi gemensamt den optimala lösningen just för er. Miljön är en blandning av gammalt och nytt som bygger på den historia som finns i området. Gamlestaden är då som nu en plats som blickar framåt. Byggstarten skedde i maj 2016 och sommaren 2018 välkomnar vi de första hyresgästerna. Kort sagt - här har vi en knutpunkt med atmosfär!

Planlösning

Utförande

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 660 5 300

Omgivning

Omgivning/natur

Närheten tilll både centrala Göteborg och till Göteborgs östra stadsdelar. Här rinner Säveån mot sitt utlopp i Göta Älv och landshövdingehusen i området bildar en gemytlig stadsbild. De närmaste tio åren kommer det att ske stora förändringar i Gamlestaden. Stadsdelen kommer att förtätas och växa ihop. I närområdet etableras hotell, ytterligare butiker, restauranger och bostäder, vilket skapar ett modernt och levande område dygnets alla timmar. Torget blir en naturlig mötesplats med stora flöden av resenärer varje dag. Ett stadsrum som skall kännas intimt, socialt och tryggt. Torgdelen framför resecentrum fortsätter in i den stora uppglasade vänthallen och till perrongen på andra sidan. Torgets mitt, blir en mötesplats med sittgrupper och grönska. Här kan besökaren stanna till. Torgdelen framför den lilla byggnaden fortsätter in i den mindre vänthallen. Transparenta och uppglasade fasader i restaurang, vänthall, kafé och kiosk, ger en trivsam känsla till intilliggande gator och hållplatser. Torgplatsen i söder erbjuder uteservering i knutpunkten mellan kafé, vänthall, cykelgaragets huvudentré och hållplatser.

Närservice

Det mesta representeras vid torget och dess absoluta närhet. Här finns restauranger med olika smakinriktningar som erbjuder både lunch och kvällsutbud. Mataffär, vårdcentral, bowling, frisör, träningsanläggning, konditori och cafeér är andra verksamheter som skapar ett levande område till gagn för både de som verkar och bor i området.

Kommunikationer

De allmänna kommunikationerna till Gamlestaden är mycket goda. Området trafikeras av sex spårvagnslinjer, pendeltåg, express- och lokalbussar. Gamlestads torg ligger 2 km nordost om centrala Göteborg och har ett mycket strategiskt läge. En knutpunkt för resande med endast en hållplats och 6 min resväg med spårvagn från Göteborgs centralstation till att du kliver rakt in i fastigheten. För de bilburna är läget lika optimalt med direktaccess till E6/E20/E45. Ett femtiotal parkeringsplatser finns i fastigheten och ytterligare parkeringslösningar erbjuds i närområdet.

Dokument

Sökhjälp