Skriv ut

Skapa PDF

Gamla Stationsgatan 7B, Centrum

nybro

Kontorslokal om 426 kvm i centrala Gamla Ljungdahlshuset. Egen entré, 11 kontor, grupprum, personalrum och HWC. Fräscht och välplanerat!

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Hyra: 900 kr/m²/år
Storlek: 426 m²
Karta

Information

Beskrivning

Trevlig kontorslokal om 426 kvm i välbesökta Gamla Ljungdahlshuset mitt emot centralstationen i Nybro. Lokalen har egen entré från innergården samt del i Ljungdahlshusets gemensamma entré in till ljusgården. Lokalen har tidigare nyttjats av bland andra Linneaskolan och Folkuniversitetet. Här inryms 11 kontor/behandlingsrum, ett stort grupprum (kan även nyttjas som öppet kontorslandskap), tre WC varav två handikappsanpassade och personalutrymmen. De 11 kontorsrummen är mellan 11-26 kvm stora och flertalet har gott om ljusinsläpp. I fastigheten finns ett Wifi som får nyttjas fritt av hyresgästerna. I Ljungdahlshuset finns det även möjlighet att hyra parkeringsplatser alternativ garageplatser. Om Ljungdahlshuset Byggnaden är mest känd som "Gamla Ljungdahlshuset" då det från början var en fabriksbyggnad för kuvertillverkning . Här startade AB Sture Ljungdahls sin verksamhet som en av landets främsta kuverttillverkare. Byggnaden är uppförd och tillbyggd i flera omgångar från år 1915 till år 1950. Huskropparna hålls samman av en genomgående sparsmakad arkitektur med generösa fönster och ljus puts med reliefgrund. På hörnhuset som tillkom på 1950-talet återfinns fina detaljer såsom tornhuven och vid denna tidpunkt tillkom även den indragna balkongen som ytterligare ett lyft för byggnadens arkitektur. Kuverttillverkningen pågick ända fram till början av 1970-talet då lokalerna inte längre var tillräckliga och började bli gamla. Den gamla fabriken såldes då till Nybro kommun som hyrde ut den till skiftande ändamål. I början av 1990-talet när stod huset helt tomt och förfallet tog en konstellation vid namn BOLO över och totalrenoverade huset. Fabriken omvandlades till ett hyreshus med lokaler i bottenplan och lägenheter på de övre våningsplanen. Högstandardlägenheter tillskapades med bland annat parkettgolv från Kährs och italiensk marmor i hallen. Totalt 37 bostadslägenheter fördelade på tre våningsplan, allt från enrumslägenheter på cirka 37 kvm till större femmor på cirka 176 kvm. På grund av de kulturella värdena fick man inte ändra något i det yttre. Huskropparna är byggda runt en härlig innergård som idag är inglasad och fungerar som husets vinterträdgård. Innergården har en fantastisk akustik och här bjuder Agona Fastigheter in till traditionsenligt Luciafirande varje år. Byggnaden är välkänd i Nybro och kallas i folkmun för "Nybros gräddhylla". Här bor man ståndsmässigt i välplanerade lägenheter med fantastiskt ljusinsläpp. Precis runt knuten är järnvägstationen belägen och all service och handel som Nybro erbjuder finns på gångavstånd. Hyresgäster som återfinns här bland andra är Studieförbundet Vuxenskolan, Folkuniversitetet och Läkarhuset Prima. Till fastigheten hör 32 garageplatser i källaren och 18 parkeringsplatser precis bredvid Stationen för hyresgästernas förfogande. Byggnaden ingår i Nybro kommuns särskilt värdefulla byggnader.

Utförande

Våningsplan

1 av 1

Antal rum

14, anpassningsbart

Teknisk information

Uppvärmning

Ingår i hyran.

Hiss

Ja

Lokalen kan nås via

Tågstation: 20 m, Busstation: 20 m

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 426

Ekonomi

Hyra

900 kr/m²/år

I hyran ingår

Värme, skatt

Omgivning

Företag i närheten

Läkarhuset Prima, Vuxenskolan o Invid & Familjeförvaltningen.

Parkeringsmöjligheter/garage

Parkeringsparkeringsplatser finns att hyra precis intill fastigheten - kölista. I källare finns ett stort garage där hyresgäster har förtur på platserna - kölista.

Närservice

Restauranger & caféer: 150 m, Köpcentrum & gallerior: 250 m

Vägbeskrivning

Centralt, snett emot Centralstationen.

Dokument

Sökhjälp