Skriv ut

Skapa PDF

Åsboholmsgatan 21, Katrinedal

borås

Just nu har vi lediga lokaler i vår fastighet mellan 150 och 1 000 m².

Fakta

Typ av ledig lokal

Industri/Verkstad, Kontor, Lager/Logistik

Hyra: Hyresuppgift

Storlek

150 - 1 000 m²

Karta

Information

Beskrivning

Fastigheten rymmer totalt 5 400 m² verksamhetsytor, varav drygt 4 700 m² ljusa och luftiga kontorsytor samt 700 m² lager-/industriytor.

Utförande

Övrigt

Övrigt

Området har vuxit upp runt Sandwalls gamla bryggeri och Borås tekoindustri. I dag har Cernera en stark närvaro i Katrinedal och erbjuder en stor variation av öppna och ljusa kontor i fastigheter från olika epoker. 1930-talet och följande årtionde var en expansiv tid i Borås historia med många företagsetableringar i funktionalistisk stil. Näckrosen 4 byggdes 1940 efter ritningar av arkitekt Nils Nordmark. Med sina stora fönsterpartier för att skapa ljusa arbetslokaler och vita slätputsade ytor, är byggnaden en av Borås absolut bäst bevarade fabriksbyggnader i funktionalistisk stil. Den indragna övervåningen är för övrigt karaktäristisk för funktionalismen i Borås. Från 1940 och fram till slutet av 60-talet fungerade huset som syfabrik för Magni AB. Företaget hade vid 1940-talets slut cirka 500 anställda med filialer i Fristad och Hjo. Näckrosen 4 är ett modernt företagshus, välexponerat och strategiskt beläget i Katrinedal, Borås.

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 150 1 000

Omgivning

Omgivning/natur

Annelundsparken, som bjuder in till sköna lunchpromenader, är en härlig grön granne. Katrinedal ligger vackert intill med fina strövområden men också mycket centralt med goda förbindelser till centrum.

Företag i närheten

I Näckrosen huserar bland annat BDO, Företagsrevision och Priserva företagshälsovård.

Parkeringsmöjligheter/garage

Markparkering finns i anslutning till fastigheten och vårt parkeringshus Humlan ligger bara ett stenkast bort.

Närservice

I området finns det mesta man kan önska sig, bland annat lunchrestauranger, gym, bilverkstad, läkarmottagning, företagshälsovård och bra bussförbindelser. Området har ett bra exponeringsläge för business to business.

Kommunikationer

Fastigheten är mycket lättillgänglig, med cirka 10 minuters gångavstånd till centrum och direkt anslutning till riksväg 40, 41 och 27. Här finns även busshållplats med bra förbindelser samt väl utbyggda cykelvägar.

Sökhjälp