Skriv ut

Skapa PDF

Odalvägen 21, Öster

halmstad

Hyresfastighet på Öster som erbjuder 4 lägenheter som idag alla är uthyrda. Fastigheten uppfördes 1956 och har en tegelfasad, plåttak och fjärrvärme.

Fakta

Typ av fastighet till salu

Bostad

Pris

4 200 000 kr. Accepterat utgångspris.

Storlek

298 m²

Tillträde

Enligt överenskommelse

Karta

Information

Beskrivning

Hyresfastighet på Öster som erbjuder 4 lägenheter om 73 alternativt 76 kvm fördelat på 2 våningsplan. Lägenheterna på första plan har nyare badrum med duschhörna, lägenheterna på övre plan har äldre badrum med badkar. Fräscht källarplan med förrådsutrymme och tvättrum etc. Alla lägenheter är idag uthyrda med en hyresintäkt om ca 295.000 kr och en faktiskt drift om ca 75.000 kr. Fastigheten uppfördes 1956 och har en tegelfasad, plåttak och fjärrvärme står för uppvärmningen, tomträtt. Välkomna på visning!

Utförande

Planlösning

Vi möts av ett trapphus varifrån man till höger når trappa ned till ett fräscht källarplan samt till vänster trapphus som leder oss upp till våningsplanen. Betongtrappor och ljust målade väggar. Lägenhet 10001, första plan, lägenhetens yta 76 kvm, hyresintäkt 6.474 kr / månad. På vänster hand i trapphuset finner vi två entrédörrar, ursprungligen var här två lägenheter dag är lägenheten disponerad som en 3 rumslägenhet men kan återigen omdisponeras och man får då till en 1:a med egen toalett och möjlighet till pentry samt en 2 rumslägenhet. Trevligt kök med fint ljusinsläpp ligger vägg i vägg med ett sovrum. Vardagsrummet har utgång till en takbelagd altan. Vardagsrummet är idag till sin yta generöst. Helkaklat duschrum. Lägenhet 10002, första plan, lägenhetens yta 73 kvm, hyresintäkt 6.249 kr / månad. På höger hand i trapphuset finner vi sovrum och i dess förlängning vardagsrummet med utgång till en egen del av trädgården, lummigt inbäddad i grönska. Den öppna spisen i vardagsrummet är i funktion. Vägg i vägg med vardagrummet, även med ingång från köket finner vi ett sovrum, med fönster i österläge. Kök i vinkel och matplats för 4-6 personer. Lägenhet 10003, översta plan, lägenhetens yta 76 kvm, hyresintäkt 5.981 kr / månad. På vänster hand i trapphuset finner vi en 3 rumslägenhet med fint ljusinsläpp med kök i vinkel och matplats för 4-6 personer. Vardagsrum med utgång till balkong i nordlig riktning. Lägenhet 10004, översta plan, lägenhetens yta 73 kv, hyresintäkt 5.886 kr / månad. På höger hand i trapphuset finner vi en 3 rumslägenhet med fint ljusinsläpp med kök i vinkel och matplats för 4-6 personer. Vardagsrum med utgång till balkong i sydlig riktning. Här finns likt i lägenheten under även en öppen spis. Källarplan: Frächt källarplan med förrådsutrymmen för lägenheterna, tvättrum, torkrum, pannrum samt garage.

Övrigt

Övrigt

Tomträttsavgäld tom 2016-12-31 utgår med 5.906 kr/år, ny tomträttsperiod 2017-01-01 - 2036-12-31 utgör en tomträttsavgäld på 29.086 kr. Friköpning av tomten kostar 775.656 kr samt en administrationsavgift på 1.250 kr.

Byggnader

Byggnad 1

Byggår

1956

Stomme

Betong

Bjälklag

Betong

Fasad

Tegel

Tak

Plåttak

Fönstertyp

2-glas

Ventilation

Självdrag

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten & avlopp

Uppvärmning

Fjärrvärme

Yta

Bostad 4 rum - 298m²

Ekonomi

Pris

4 200 000 kr. Accepterat utgångspris.

Hyresintäkt

300 000 kr/år

Taxeringsvärde

3 133 000 kr

Driftkostnad

74 547 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Öster/Högskolan är ett omtyckt villaområde med flertalet parvillor och små flerfamiljshus, lugna gator och ett rikt kommersiellt utbud. Här finner du närheten till allt du kan tänka dig längs Laholmsvägen, en förbindelseväg som går mellan centrum och Eurostop vid E6:an. Om det så är frukostfrallor, inredning eller vård du behöver så finner du det nära! Högskola och Ica Maxi hittar du i omedelbar närhet, centrum på gång- eller cykelavstånd. Nya resecentrum finner Du bara dryga kilometern härifrån och skolor, förskolor och gymnasium ligger nära även det. Du cyklar också till Östra Stranden på några få minuter. Badplatsen är speciellt omtyckt för dess långa, finkorniga och hårt packade sandstrand samt för det långgrunda badet! Gröningen på Östra Stranden är en populär badplats i Halmstad, särskilt för de boende på Öster. Under sommaren är det många som vill utnyttja denna lugna plats nära centrum för grillning och bad. Invid Gröningen på Östra stranden sträcker sig en 30 meter långa badbryggan ut från land och 2009 invigdes här Halmstads andra handikappbad. Förutom bad i havet erbjuds ett omklädningshus med handikappanpassad toalett samt dusch och utanför huset finns det handikappanpassade picknickbänkar som gör det möjligt för rullstolsbundna att umgås vid samma bord. På Östra stranden erbjuds förutom bad även en rad aktiviteter såsom t ex minigolf och kitesurfing. Förskolor & skolor Granitens förskola, Granatvägen 8 A Grottans förskola, Nyhemsgatan 11A Klackerups förskola, Blomstervägen 8 Klotets förskola, Malcusgatan 26 Engelbrekts förskola, Engelbrektsgatan 24 Rödhaken förskola (privat), Engelbrektsgatan 22 Fiskens förskola (privat), Mårtenhusgatan 10 Nyhemsskolan, (åk F-5), Stålgatan 10

Parkeringsmöjligheter/garage

1 st garageplats (idag ledig) 1 st parkeringsplats

Länkar

Sökhjälp