Skriv ut

Skapa PDF

Kiviks Stora Väg 37, Kivik

kivik

Mellan himmel och hav, bland kattmynta och äppelblom i Kivik på Österlen. Här ligger Killegården, en oas i äppelrikets förlovade land.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Övrigt
Pris: 11 500 000 kr
Storlek: 660 m²
Karta

Information

Beskrivning

Mellan himmel och hav, bland kattmynta och äppelblom i Kivik på Österlen. Här ligger Killegården, en oas i äppelrikets förlovade land. Samhället Kivik är ett av sju gamla fiskelägen på Österlen och här finner vi hamn för båtgäster, restauranger och caféer inom promenadavstånd. Omgivningar med strövområden och fantastiska badstränder. Killegården som ligger centralt i fiskeläget är en fyrlängad skånegård med anor från 1850-talet, omgärdad av äppleodlingar. Idag består fastigheten av ett härligt boningshus, ett Bed & Breakfast, samt egen bistro med gårdsservering. Totalt sju dubbelrum, två superiorrum och en svit. Rummen håller hotellstandard och alla rum har dusch, w.c, tv och kylskåp. Vacker kullerstensbelagd innergård, underbar trädgård och egen damm ger ro till kropp och själ.

Utförande

Planlösning

BOSTAD Bottenplan: Huvudentré/hall med uppgång till övre plan, gästtoalett. Vardagsrum i vinkel med öppen spis med kassett. Gästrum, bibliotek med sättugn, matrum med golv av Komstadsten med golvvärme samt vacker bakugn. Hall med separat skafferi i arbetskök. Fina detaljer som synliga takbjälkar och spegeldörrar. Från östra gaveln finns nedgång till källare om ca 50 kvm. Övre plan: Stort vardagsrum med klädkammare och väggfasta garderober. Badrum. Två trivsamma gavelsovrum med öppet upp i nock samt fransk balkong. Havsutsikt! Utrustning: Kök: Klinkergolv "Höganäs" med golvvärme, putsade väggar och takpanel. Köksluckor av betsad ek. Spishäll, inbyggnadsugn( Husqvarna 2012), fläkt, komb kyl/frys (Samsung 2014), diskmaskin (Siemens 2015), microugn. Tvättstuga/grovkök med utgång till trädgård: Terrakottagolv. Putsade väggar och gipsskivor i tak. Tvättmaskin (Samsung 2014), torktumlare (Electrolux 2015), torkskåp, tvättho, golvvärme. Nytt frysskåp (Whirlpool 2015). Ny varmvattenberedare 2015, 300 liter. WC: Plastmatta på golv, kaklade väggar och takpanel. Toalett och tvättställ. Duschrum: Plastmatta på golv, kaklade väggar och takpanel. Toalett, dusch, bidé och två tvättställ. Golv i bostaden: Komstadsten i hallen, Höganäsklinkers med golvvärme i köket. Övriga golv på nedre plan har (Kährs) vitlaserad askparkett. Övre plan har vitlaserade Siljangolv i sovrummen och laminatgolv i hallen. FRUKOSTMATSAL / BUTIK Innehållande frukostrum och kök med matplats för ca 30 gäster. Grovkök/tvättstuga med trappa till övre plan. Utrustning: Kök innehållande kyl/frys, microugn, Trinettkök, arbetskök vask, handfat. Stekbord med fläkt, extra kyl och läskkyl. VERKSAMHETEN 7 st dubbelrum med hotellstandard. 2 superiorrum och en svit. Samtliga med duschrum (wc, tvättställ och dusch) mini kylskåp, TV, hårtork. Läs mer på www.killegarden.se.

Byggnader

Byggnad 1

Byggår

1855

Renoveringsår

Omfattande renovering år 1990-1992, 2007 samt 2014-15 av nuvarande ägare.

Grund

Gråsten

Stomme

Tegel

Bjälklag

Trä

Fasad

Handslagen tegel

Tak

Cimbristegel och vasstak

Fönstertyp

Dubbelkopplade även 3-glas

Ventilation

Självdrag

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten samt egen borrad brunn för bevattning

Uppvärmning

Bostad: Oljefyllda elradiatorer, öppen spis med kassett, 2 s

Ytor Antal Area
Bostad 220
Lokal 440
Tomtarea 4 266

Ekonomi

Pris

11 500 000 kr

Taxeringsvärde

3 481 000 kr

Driftkostnad

91 797 kr/år

Omgivning

Parkeringsmöjligheter/garage

Parkeringsplatser med plats för 10 bilar till verksamheten och en parkeringsplats för eget bruk.

Vägbeskrivning

Kommer Ni söderifrån och kör in i Kivik, tag av vänster precis innan macken, kör fram till gården.

Övrig information

Övrigt

Nuvarande ägare har sedan förvärvet gjort följande renoveringar: Bostaden delvis nedre plan, omputsningar av väggar, ommålning av fönster och fönsternischer, trädetaljer utvändigt. Installerat jordfelsbrytare. Rörelsedelen: Matsal/kök kapitalvaror. Nya bord och stolar. Ovan matsal och tvättstuga har inretts ett dubbelrum med duschrum med w.c och tvättställ. Svit ca 50 kvm med sep. utgång samt stor altan.

Sökhjälp