Skriv ut

Skapa PDF

Kungsgatan 13, lokal/ lgh 0509, Centrum

enköping

Bostadsrättslokal till salu.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Övrigt

Pris: 1 795 000 kr utgångspris.

Storlek: 83 m²

Karta

Information

Beskrivning

Mitt i centrum av Enköping ligger denna bostadsrättslokal på 3 rum och köksdel/pentry. Arkivrum, duschrum och separat wc. Avgift till bostadsrättsföreningen ligger på 3209 kr/mån. Hiss och gemensam uteplats finns. Stabil förening med låga avgifter. Förening med bilplats i garage samt tvätthall.

Utförande

Planlösning: Bostadsrättslokal med lokalyta på ca 83 kvm som tidigare används till läkarpraktik (ortoped). Med en bostadsrättslokal menas att man köper sin lokal precis som när man köper en bostadsrätt men man bedriver en verksamhet i lokalen. Juridiska personer får köpa dessa lokaler och man ansöker om medlemskap precis som vanligt. Månadsavgiften är 3 309 kr/mån, i avgiften ingår vä, va, kabeltv (bas), sopor och bredband. Föreningen ser positivt på att den som köper är en privatperson som vill använda denna bostadsrätt till bostad istället för lokal. OBS! För att registrera om en lokal till en bostad krävs tillstånd av styrelsen samt även bygglov via kommunen (byggnadsnämnden, tel växel 0171-625 000). Sedan måste andelstalen i föreningen räknas om och denna kostnad som då uppstår får man som köpare av denna bostadsrätt stå för, timtaxa för SBC:s jurister är 2 500 kr + moms och tiden för att räkna om andelstalen är ca 3 timmar (blir totalt ca 10 000 kr inkl. moms). Månadsavgiften blir då något lägre än tidigare, i dagsläget har en bostadsrättslägenhet på 83 kvm en avgift på 2 420 kr/mån. Vid en ombyggnation kan man tänka sig att sätta in ett riktigt kök och vi har under bilder lagt ett förslag till en planlösning på detta (bygger på hur det ser ut i andra närliggande lägenheter), det är upp till köparen att kontrollera hur ombyggnationen är möjlig. Bostadsrättslokalen består av 3 kontorsrum, kundmottagning, arkivrum, kökshörna, separat wc, hall/entré samt duschrum med wc. Alla rum har plastmatta på golv, ljusa väggar och ljudabsorberande plattor i tak. Duschrummet har klinkergolv och kakel på vägg vid dusch. Den separata wc:n har klinkergolv och ljust målade väggar. Det finns en kökshörna med några få skåp men ingen disko finns i detta utrymme. Den befintliga lokalen finns på planritning bland bilderna.

Byggnader

Byggnad 1

Yta: Bostadsrättslokal 83m²

Ekonomi

Pris: 1 795 000 kr utgångspris.

Omgivning

Omgivning/natur: Centrumläge!

Närservice: Många butiker ligger i området. Klädbutiker, restauranger, matbutiker mm.

Kommunikationer: Goda kommunikationer med buss. Gångavstånd till resecentrum med anknytning till ett antal större stöder. Med tåg tar ni er till Stockholm på 35 min, Västerås 15 min. Uppsala 40 min med buss.

Dokument

Sökhjälp