Skriv ut

Skapa PDF

Storgatan 46, Torekov

torekov

Anrika Hotell Kattegat med sitt fantastiska läge!

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad

Pris: 12 500 000 kr

Storlek: 500 m²

Karta

Information

Beskrivning

Nu finns möjligheten att förvärva denna spännande fastighet med mycket historia i centrala Torekov. Här har anrika Hotell Kattegat huserat sedan huset uppfördes 1896 och byggnaden har blivit ett välkänt och omtyckt riktmärke i byn. I detta fantastiska sekelskifteshus erbjuds elva hotellrum och en bevarad charm.

Utförande

Planlösning: Här finns elva hotellrum, alla med tillhörande dusch och toalett, åtta dubbelrum och tre enkelrum. Ett av rummen har en härlig balkong i söderläge och hotellets konferensrum har även det en balkong. Rummen är fördelade på andra och tredje plan och flera av dem har underbar utsikt över parken, havet och alla vackra takåsar på de äldre husen i omgivningarna. På entréplan finns foajén med bar och den pampiga matsalen med en stor kakelugn som höjer mysfaktorn. Här ligger en vacker fiskbensparkett i mörkare nyans och entrén har ett fantastiskt tegelgolv. Längre bak i byggnaden finns det fullt utrustade restaurangköket samt diskrum med bra avställningsytor och förvaringsmöjligheter. Här finns även två gästtoaletter. I källarplan finns flera förråd, verkstad, wc, tvättstuga, omklädningsrum, driftrum/pannrum samt en större vinkällare/kylrum och ett rum för dekantering. Hotell Kattegat invigdes sommaren 1896. Huset byggdes som ersättning för det enkla gästgiveri, etablerat 1871, som dessförinnan låg på samma plats. Hotellet har alltsedan dess varit något av kärnan i Torekov, tvärs över gatan från Kyrkoparken där Torekovs kyrka förr låg. Mer information om tidigare verksamhet finns på kattegat.se. Fastigheten kommer att säljas med vissa inventarier.

Byggnader

Byggnad 1

Ytor Antal Area
Bostad 500
Tomtarea 323

Ekonomi

Pris: 12 500 000 kr

Omgivning

Omgivning/natur: Torekov är den mysiga byn med de charmiga husen längst ut på Bjärehalvöns spets. Här finns bland annat skola, affärer, bibliotek och idrottsplats och du kan enkelt pendla härifrån. Orten har i alla tider präglats av havet och här växer den vackra strandtriften tätt på strandmarkerna.

Närservice: Torekov har en utbyggd samhällsservice med bibliotek, kommunal och kooperativ förskola, äldreboende, låg- och mellanstadieskola med en stor idrottshall och brandstation. Torevi heter idrottsplatsen, lummigt inbäddad i Strandskogen, som ger skydd för havsvindarna. I södra delen av samhället finns en stor och modern konferensanläggning med spa och nere i byn finns ett anrikt varmbadhus med hälsocenter, kaféer och restauranger. Småbutiker och en välsorterad livsmedelshall, tandläkare och mäklare kompletterar utbudet. Turistbyrån är inrymd i magasinet vid hamnen och sommartid finns här också flera gallerier.

Kommunikationer: Många väljer att bo i Torekov på grund av det attraktiva läget vid havet som ger ett fritidsboende på köpet. Tack vare ett stort antal besökare och många fritidsboende har man bra service i förhållande till sin storlek. Med buss eller bil kan man enkelt pendla till arbete i Båstad, Ängelholm eller andra närliggande orter. Tåget når man i Båstad och flyget i Ängelholm.

Dokument

Sökhjälp