Skriv ut

Skapa PDF

Norra Kanalgatan 3, Karlsborg

karlsborgkarlsborg

Nu kan det anrika caféet vid Göta Kanal i Karlsborg bli ditt. Äldre charm blandas med tillbyggd fest- och konferensdel, glasskiosk och minigolfbana.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Butik, Övrigt
Pris: 2 500 000 kr
Storlek: 285 m²
Karta

Information

Beskrivning

Nu kan det anrika caféet vid Göta Kanal i Karlsborg bli ditt. Äldre charm blandas med tillbyggd fest- och konferensdel, glasskiosk och minigolfbana. Caféet har legat vid kanalen i många år och är väl inarbetat. Kakbuffé, kakelugn och trägolv - det är mysigt att kliva in i det här huset! För den som önskar vidareutveckla rörelsen finns självklart spännande möjligheter. Det ryms många gäster i de bevarade rummen i äldre stil. Det stora trä-däcket är inbjudande och du kan även använda trädgården för dina gäster. Välkommen att titta på detta lilla smultronställe! Fastigheten säljs i sin helhet inklusive inventarier. Till fastigheten finns idag även en glassbar samt minigolfbana. Eventuell ny köpare måste godkännas av fastighetsägaren.

Utförande

Planlösning

Välkommen in till Norra Kanalgatan 3 Innanför ytterdörren finns utrymme för tex. glassbox, dryckes-kyl eller utställningsskänk och rakt fram syns?exponeringskylen för bakverk etc., espressobryggare och kassadisk. In till höger öppnar ett rum upp lokalen och här är det sittplatser för gästerna; bord och stolar, mysig soffa och små fåtöljer. I anslutning till detta rum ligger en handikappvänlig toalett med skötbord. Rummet in till vänster är lämpligt som ett bufférum, med plats för mat eller kakbuffé, eftersom det nås direkt från köket. Rummet har tidsenliga tapeter och trägolv och en vacker väl fungerande kakelugn, precis som i nästa charmiga rum där tolv personer får plats att sitta. Det sista rummet vidare in i den gamla delen av byggnaden har även det trägolv och tapetserade väggar och en öppen spis som är möjlig att iordningställa. Tillbyggt till det gamla huset finns en stor samlingssal med målade väggar, laminatgolv, ljuskronor i det höga taket och stora fönster åt tre håll. I taket och på väggar finns ljuddämpande skivor för att hålla nere ljudnivån. Detta rum kan ta emot upp till 100 personer och är lämpligt för att ta emot bussresor, ordna evenemang och fester i, men används även som konferenslokal. I salen finns två installerade luftvärmepumpar. I anslutning till den stora lokalen finns ett kapprum med två toaletter med klinkergolv och kaklade väggar. Från lokalen når du det stora tralldäcket med ca 40 sittplatser. Här sitter markiser över de stora fönstren in till lokalen. I den tillhörande trädgården med gräsmatta och fruktträd finns även möjlighet att ha fler sittplatser. Köket är litet men väl utrustat för café- och bageriverksamhet samt matservering i mindre skala; bake-offugn samt större ugn, restaurangspis, två mikrovågsugnar, smörgåsgrill, tillredningskyl och diverse verktyg för bakning och matlagning. Diskrummet är inrett för att separera smutsig och ren disk och diskmaskinen är av restaurangtyp. I anslutning till köket finner du ett lagerrum med kylar och förvaringsmöjligheter. Från köket når du också ett kontor- och personalrum, ett större skafferi och en personalingång/varumottagning från husets baksidan. Utvändigt finns ett isolerat och uppvärmt torrförråd samt ett grovförråd för tex. möbler och dylikt.

Byggnader

Byggnad 1

Byggår

1929

Grund

Torpargrund samt platta på mar

Stomme

Trä

Bjälklag

Trä

Fasad

Träpanel

Tak

Plåt

Fönstertyp

2 glasfönster

Ventilation

Självdrag

Vatten/avlopp

Kommunalt

Uppvärmning

Vattenburen elpatron samt kakelugn och luft/luftvärmepump

Ytor Antal Area
Övrigt 1 285
Tomtarea 1 600

Ekonomi

Pris

2 500 000 kr

Länkar

Sökhjälp