Skriv ut

Skapa PDF

Våmhusvägen 43

orsa

Lowargården i Orsa.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad
Pris: 2 950 000 kr. Eller högstbjudande
Storlek: 627 m²
Karta

Information

Beskrivning

Finns olika alternativ för fastighetens användande men har nu avtal med STF Svenska Turistföreningen Lämplig som företagarvilla, turism verksamhet, fritidsboende med självhushåll,.

Utförande

Planlösning

Fastighet med strategiskt läge vid vägen mellan Grönklitt (10 km) och Orsa centrum (2 km). Stor villa med familjär känsla och stor charm. Parkliknande tomt med stora grönytor och egen korthålsgolfbana. 11.061 kvm. Villa Lowar, 15 rum varav 8 sovrum, 627 kvm. (STF-anläggning B&B) Lämplig som företagarvilla, turism verksamhet, fritidsboende med självhushåll, behandlingshem eller som fritidshus för "stora släkten". Före 70-talet var detta Låwars pensionat med stora utrymmen för pensionatsliv och många gäster, Ett välkänt begrepp i dåtidens Orsa. Sedan 2007 ha "Villa Lowar" drivits som "hyr-hela-villan"-upplägg för vår tids gruppgemenskaper för upp till 28+ pers. Familjefester - stora födelsedagar, weekend-bröllop, kompisträffar är viktiga besöksanledningar, liksom företags event i samband med bland annat Vasaloppet. Sedan 2017 är det en STF-anläggning Entréplanet Huvudentrén innehåller hall med kapprum och ny handikappanpassad WC/dusch med kakel/klinkers. Dessa har vattenburen golvvärme. Till vänster från entrén finns matsal för 45 personer. I anslutning till matsalen finns konferens-/sällskapsrum och ett serveringsrum. Dessa utrymmen kan vid större sällskap även användas som komplement till matsalen. Till höger från entrén finns ett sällskapsrum med öppen spis. Stort sovrum med smakfull inredning "VIP-sovrummet". I anslutning till sovrummet finns badrum/WC med kakel/klinkers. Ett mindre sovrum/extrarum. Dessutom finns stort utrustat kök med "pensionatsspis", dubbla diskmaskiner och ugnar, med matplats, skafferi, nedgång till källarplan/matkällare m.m. På baksidan finns den norra entrén med hall och nergång till souterrängplan. Övre plan Via huvudentrén kommer man upp till hallen på ovanplanet. Från hallen utgång till vinterbonad glasveranda. På ovanplanet finns ett enkelsovrum och fem familjesovrum. I anslutning till två av dubbelsovrummen finns "egna" tvättrum. Stort sällskapsrum med öppen lösning mot TV-rummet och utgång till balkong. Från balkongen finns möjlighet att komma till trädgården och uteplatsen. Gemensamt WC finns på våningsplanet. Souterrängplanet I souterrängplanet finns ett större rum som används som gillestuga/relaxrum. Här finns bastuavdelning, med 2 duschar (kakel, klinkers och golvvärme): Två WC. Matkällare, flera förråd, pannrum, tvättstuga med två tvättmaskiner och vallabänk (klinkergolv), torkrum (klinkergolv), verkstad/hobbyrum och groventré/utgång vid dubbelgaraget. 2-bilsgarage.

Ytor Antal Area
Bostad 627
Tomtarea 7 755

Ekonomi

Pris

2 950 000 kr. Eller högstbjudande

Omgivning

Omgivning/natur

Fastigheten är vackert belägna på Våmhusvägen 43 i Orsa, Dalarna. Gården har ett bra geografiskt läge med ca 2,1 km från kommuncentrum vid genomfartsväg, Dagliga bussförbindelser. Busshållplats vid tomtutfarten.

Sökhjälp