Skriv ut

Skapa PDF

Hedenstorp, Hedenstorp industriområde

jönköping

Nu erbjuds möjligheten att förvärva en modern lokal med flexibla lösningar i bostadsrättsform.

Fakta

Typ av fastighet till salu

Butik, Industri/Verkstad, Kontor, Lager/Logistik, Övrigt

Pris

1 195 000 kr. Månadsavgiften förväntas bli 5250kr.

Storlek

195 m²

Tillträde

Prel första kvartalet 2017

Information

Beskrivning

Nu erbjuds möjligheten att förvärva en modern lokal med flexibla lösningar i bostadsrättsform. Med bostadsrättsformen uteblir höga hyror och möjlighet ges till att investera i en värdeutvecklande enhet med eget ägande som även går att hyra ut i andra hand. Detta finner ni strategiskt placerat i expansiva industriområdet Hedenstorp. FAST PRIS 1 195 000kr. Modulen kommer att uppföras med 18 st lokaler om två våningsplan (100 resp 95kvm per plan). D.v.s. 195 kvm per enhet. Hiss mellan våningsplanen. Den som vill ha större ytor kan köpa flera enheter och välja att inte ha mellanväggar mellan dessa. I området finner ni en givande blandning av branscher med stora och små företag. Detta ger en mix med tydliga nätverksmöjligheter och en stor affärsnytta. I denna typ av lokal är bl.a. följande verksamheter lämpliga; elfirmor, wwc-firmor, kemtvätt, skrädderi, reklambolag, åkeri, köksföretag, kakelbutiker, it, näthandel med lager. FÖRDELAR MED ATT ÄGA SIN LOKAL ISTÄLLET FÖR ATT HYRA - Att äga en brf-lokal är oftast mycket billigare än att hyra - Lokalens interiör anpassas efter verksamhetens behov. - Upp till 60 % av köpeskillingen kan lånas från en bank (vi tillhandahåller bankkontakt vid behov) - Stor tomt och stora avlastningsytor minst två parkeringsplatser ingår. - Drift och skötsel av fastigheten är gemensam och ingår i månadsavgiften - Eftersom fastigheten ligger i ett område som befinner sig i en kraftigt expansiv fas så finns god möjlighet till värdeutveckling. - Bra investeringsobjekt. - Andrahandsuthyrning till näringsidkare är tillåten. - Du placeras tillsammans med andra näringsidkare och har stor möjlighet att utöka ditt kontaktnät och din kundkrets.

Utförande

Antal rum

anpassningsbart

Planlösning

Byggnaden uppförs i en länga om 18 enheter i två våningsplan. 100 respektive 95 kvm per våningsplan, d.v.s. 195 kvm per enhet. Nedre plan har en takhöjd om 5 meter och lämpar sig för produktion/lager/ verkstad etc. En interntrappa tar er upp till plan 2 som har en takhöjd om 3 meter. Plan 2 passar bra som butik/kontor och har förberedda dragningar för köksdel samt hygienutrymme. Köparen får själv färdigställa lokalerna med t.ex. dusch, wc, pentry etc. efter egna önskemål och behov. Offert på tillval för kök och hygienutrymme ges vid förfrågan. TEKNISK BESKRIVNING; Extern hiss mellan våningsplanen Belysning i tak på båda våningsplanen. Dammbundet betonggolv i bottenplattan med golvvärme och oljeavskiljare. Mekanisk FTX-ventilation. Separat anläggning per enhet. Grundläggning; betongplatta på mark. Yttertak; fribärande med 127 trp-plåt med ovanpåliggande isolering och tätskikt av papp. Mellanbjälklag; lättbjälklag. Konstruktion; 900mm betongsockel (fungerar som påkörningsskydd). Ytterväggar; Plåt på båda sidor med mellanliggande isolering. Vikportar i lättmetall 4*4,5 m. Dörrar i lättmetall. Lokalerna är förberedda med rör för vatten/avlopp. Anslutna till fjärrvärme. Varje enhet har 20 A men är förberedda för 63A.

Övrigt

Övrigt

EXEMPEL PÅ MÅNADSKOSTNAD Inköpspris: 1 195 000 kr Egen Insats 40%: 558000 kr Banklån: 837000 kr Ränta: 3,8 % Årlig ränta: 27246kr Brf Avgift per år: 63 000 kr Total mån kostnad: 7520 kr exkl. driftkostnader samt ev. amortering. En låg månadskostnad med möjlighet till framtida värdeökning. Via NAI Swefas undersökningar kan man konstatera att en lokalhyreskostnad på en likvärdig lokal ligger på ca 13 200kr i månaden. Då är det inte inräknat att lokalen är ny. Utöver detta finns värdeökningspotentialen. I samband med Munksjöns industriella nerläggning kommer en stor del företagare stå utan lokal på sikt. Detta bör defenitivt göra detta till en produkt med stor efterfrågan i framtiden. BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN Bostadsrättsföreningen är bildad och kommer bestå av 28 stycken bostadsrättslokaler. Som bostadsrättsinnehavare ansvarar du för innandömet på din lokal. Avgiften som erläggs till bostadsrättsföreningen går bland annat till avsättningar för skötsel och framtida underhåll av byggnaderna, el/vatten-abonnemang, snöröjning etc. Bostadsrättsföreningen kommer förvalta fastigheten till självkostnad. Bostadsrättsföreningen blir en så kallad oäkta bostadsrättsförening då mer än 40% av intäkterna kommer från lokaler. Bostadsrättsföreningen kräver att samtliga bostadsrättsinnehavare bedriver momspliktig verksamhet i lokalerna eller hyr ut lokalen till hyresgäst som skall bedriva momspliktig verksamhet i lokalen.

Byggnader

Byggnad 1

Byggår

2016

Grund

Grundläggning; betongplatta på

Bjälklag

Mellanbjälklag; lättbjälklag

Fasad

Ytterväggar; Plåt på båda sido

Tak

Yttertak; fribärande med 127 t

Fönstertyp

Lättmetallbåge

Ventilation

Mekanisk FTX-ventilation. Separat anläggning per enhet

Vatten/avlopp

Kommunalt

Uppvärmning

Fjärrvärme

Yta

Övrigt 195m²

Ekonomi

Pris

1 195 000 kr. Månadsavgiften förväntas bli 5250kr.

Omgivning

Företag i närheten

Här finns ett stort etablerat industrinät med olika företag

Parkeringsmöjligheter/garage

Till varje bostadsrätt följer två parkeringsplatser.

Kommunikationer

Ca 5 minuter till Jönköpings centrumkärna

Skyltläge

Skyltning kan göras från huvudled riksväg 40/195

Vägbeskrivning

Kort avstånd på 5 min till Jönköpings centrumkärna och utfart som tar er direkt ut till Riksväg 40/195

Sökhjälp