Skriv ut

Skapa PDF

Gunghult 3131, STRÖMSNÄSBRUK

strömsnäsbruk

JA-Ranch. Hästgård med hotell och nybyggd villa.

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad, Övrigt
Pris: 9 700 000 kr
Storlek: 114 000 m²
Karta

Information

Beskrivning

Ibland händer det – en unik anläggning dyker upp vid rätt tillfälle: Den är startklar, har en helt egen stil och inriktning, och skicket är i toppklass. Boende, restaurang, hotell, stallar, ridhus och ett fantastiskt läge i vacker natur invid bad och fiske. J A Ranch & Lodging i Småland kommer nu ut på marknaden, ett tillfälle du inte får missa! Allt är klart, flytta in i det topprenoverade bostadshuset och fortsätt med den framgångsrika hotell- och restaurangverksamheten. Här finns även möjlighet att dra igång HVB verksamhet med mycket hög kvalitet. Ranchen är byggd i amerikansk stil och här känner man sig omedelbart hemma – atmosfären, naturen och inredningen är unik och välkomnande. Hotellet med 15 rum rymmer idag 46 personer. Det finns två bäddar per rum, dessutom har sju av rummen sovloft vilket ger extra sovmöjligheter. Lägenheten/rummet på bottenvåningen är handikappanpassad – den har fyra sovplatser och eget badrum. Boendet har högsta klassning avseende brandsäkerhet med direktkopplat larm till SOS. J A Ranch & Lodgings läge: Fastigheten är belägen i vacker natur ca 1 mil från E4:an och Strömsnäsbruk där skola, läkarcentral och butiker finns. Du har endast 20 minuter med bil in till Markaryds centrum med all den service som kan tänkas behövas. Markaryds kommun expanderar och hamnar högt i rankningen över kommuner med ett bra näringslivsklimat. Halmstads flygplats och västkusten är bara en timme bort. Förbindelserna är goda, både norrut mot Göteborg och söderut mot Köpenhamn. En kort promenad från fastigheten ligger Hinnerydssjöarnas vackra sandstränder med fina badmöjligheter och fiske. Direktlänk till objektet på Svenskfast.se http://www.svenskfast.se/gard/kronoberg/ljungby/stromsnasbruk/gunghult-3131/131341.

Byggnader

Hotellbyggnad med stall

Byggnadstyp

Ekonomibyggnad

Beskrivning

Hotellbyggnaden ligger intill restaurangdelen, här finns totalt 15 rum, alla med en unik inredning med ett eget tema. Det brukar ta gästerna lång tid att välja vilket rum de vill sova i – rummens olika inredning bidrar till anläggningens fantastiska charm. Det finns två bäddar per rum, dessutom har sju av rummen sovloft vilket ger extra sovmöjligheter. Lägenheten/rummet på bottenvåningen är handikappanpassad – den har fyra sovplatser och eget badrum. Hotellet har mycket fräscha separata duschrum och toaletter för damer och herrar, en inbjudande loungedel och ett stort trädäck med vacker utsikt. Hotellet tar idag 46 gäster. Det har högsta klassning avseende brandsäkerhet med direktkopplat larm till SOS. På bottenplanet finns ett kontor, en tvättavdelning och rymliga förrådsutrymmen. På fastigheten finns dessutom ytterligare ett boende: en stuga på 36 kvm med kök och toalett. Här finns alla förutsättningar för att driva någon form av häst-/djurverksamhet. Stallarna har en vacker och rustik sadelkammare, spolspilta och tre boxar, allt byggt med gedigna material. Det finns utrymme för att utöka med antingen fler boxar eller ytterligare rum. Bakom hotelldelen ligger ridhuset som mäter 22 x 42 meter, en rundcorall, en ridbana och en stor hage med tillhörande lösdriftsstall. På fastigheten finns stora hagar och goda uterittsmöjligheter, vilket gör fastigheten ypperlig som hästgård. Dessutom finns här en mängd färdiga aktivitesområden, bland annat en utmanande teknikbana för off-roadkörning och en mångkampsbana.

Restaurang/Saloon

Byggnadstyp

Ekonomibyggnad

Beskrivning

Saloon/Restaurang/konferenssalen är på 150m2 och här finns ett litet komplett kök, förrådsutrymmen och 2 toaletter varav en handikappsanpassad. Den stora barbequeserveringen ligger under tak, i anslutning till den når du lounge- och bardelen samt stora matsalen med plats för 130 gäster. Matsalen kan även användas som konferens- och festlokal. Allt är byggt i enhetlig stil med spännande detaljer och westerninspirerad inredning. Här erbjuds en perfekt blandning mellan stil och charm.

Bostadshus

Byggnadstyp

Småhusbyggnad lantbruk

Byggår

2012

Beskrivning

Bostadshuset i toppklass: Huvudentrén leder in i en rymlig hall med ett läckert klinkergolv, hela huset har golvvärme. Huset präglas av den öppna och inbjudande planlösningen, gjord för glädje och gemenskap. Köket är från Ballingslöv, här finns vedspis och kamin, ett massivt ekgolv, stilfulla spegeldörrar och spännande vinklar; allt bidrar till den härligt varma och exklusiva känslan, som förstärks av synliga takbjälkar, stilrena detaljer och genomtänkta lösningar. I den stora salen med mjukt rundade ytterväggar ryms en stor matplats och en inbjudande sällskapsdel från vilken man når uteplatsen. På ovanvåningen finns ett rymligt och ljust allrum med utgång till den härliga balkongen. Härifrån har du utsikt över ägorna, hästhagarna sträcker sig ner till ranchen, vackert inramad av den böljande skogen. Ovanvåningen har tre sovrum, samtliga med plats för dubbelsäng, de har alla naturskön utsikt och ett välkomnande ljusflöde. Här finns också ett större, helkaklat badrum med dusch, jacuzzi och dubbla handfat. Allt håller genomgående hög kvalitet i såväl känsla som materialval. Även ovanvåningen präglas av innovativa detaljer, stilrena fondväggar och en väl genomtänkt planlösning. Denna villa, vilken är en variant på en av Fiskarhedenvillans objekt, håller mycket hög kvalitet; allt är genomtänkt, såväl planlösning som materialval, vilket ger den genuina känsla man får av mötet mellan gammal och ny stil. Huset är vackert inramat av hästhagar och är beläget i naturskön miljö med både kräftdamm och skog in på knuten.

Ytor Antal Area
Bostad 200 114 000
Tomtarea 1 140 000

Ekonomi

Pris

9 700 000 kr

Sökhjälp