Skriv ut

Skapa PDF

Dalagatan 3 A, Öster

gävle

Industri- och lokafastighet t i området Öster som ligger i centrala Gävle nära både järnvägsstationen och Gävle hamn.

Fakta

Typ av fastighet till salu

Butik, Industri/Verkstad, Kontor, Lager/Logistik

Pris

7 300 000 kr. Utgångspris.

Storlek

2 125 m²

Karta

Information

Beskrivning

Industri- och lokafastighet t i området Öster som ligger i centrala Gävle nära både järnvägsstationen och Gävle Hamn Byggnaden består av tre hopbyggda delar (del A, B, C) med lokalytor om ca 2 100 m² som inrymmer både kontor, verkstadsytor och lager. Ytorna är fördelade på kontor och personalutrymmen om ca 500 m², entresol om ca 250 m², verkstäder om ca 1200 m² och förrådsutrymmen om totalt ca 170 m².

Byggnader

Byggnad del A & B

Byggnadstyp

1-2 plan med entresol

Byggår

1959

Beskrivning

Del A består av kontor och personalutrymmen i två plan samt verkstadslokaler. Plan 1: Entré med en trappa till plan två. Här finns tre verkstadslokaler med två traverser i den större verkstadsdelen varav den ena klarar upp till 2,5 ton och den andra upp till 3 ton samt 3 st.vikportar om 3x3,5 m med glaspartier. En av verkstadslokalerna har entresol som rymmer förråd. På nedre plan finns också personalutrymmen med omklädningsrum med dusch/wc samt matsal med kök. Plan 2: Mindre kontorsrum och förråd. Del B är i ett plan med kontor, personalutrymmen samt verkstadslokaler med entresol. Entré 1 via en port eller sidodörr till en öppen yta med trappa upp till entresol. Entré 2 till ett kallförråd och vidare in via port eller sidodörr till en öppen yta med trappa upp till entresol. Här finns en port in till en förrådslokal. Entré 3 via port eller sidodörr till en öppen verkstadslokal med personalutrymmen med omklädningsrum, dusch, wc, matsal med tillhörande kök och även ett kontor. Entré 4 via port till öppen lager/verkstadslokal med entresol och genomgång till intilliggande kontors- och personaldel. Samtliga portar är 3x3,5 m.

Grund

Pålad betongplatta.

Stomme

Stål.

Bjälklag

Stål.

Fasad

Plåt.

Tak

Plåt.

Fönstertyp

2-glas kopplade, ljuspartier u

Ventilation

Mekanisk, delar med återvinning.

Vatten/avlopp

Kommunalt VA, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Del A. Fjärrvärme, vattenburet system, golvvärme våtutrymmen

Byggnade del C

Byggnadstyp

1 plan

Beskrivning

Byggnaden del C består av kontorsytor, personalutrymmen med separata ingångar. Kontorsdel 1 består av en entrehall, två kontor, personalomklädning, wc och matsal med köksdel. Kontorsdel 2 består av entrehall, wc, två kontor, matsal med köksdel och omklädning med dusch. Här finns också en genomgång till intilliggande lager och verkstadsdel i byggnadsdel B. På fastigheten finns brunn med oljeavskiljare.

Grund

Krypgrund.

Stomme

Trä.

Bjälklag

Trä.

Fasad

Målad träläktpanel.

Tak

Plåt.

Fönstertyp

2-kopplade med inbrottsgallers

Ventilation

Självdrag.

Vatten/avlopp

Kommunalt VA, Kommunalt avlopp.

Uppvärmning

Elvärme, direktverkaande radiatorer.

Ytor Antal Area
Kontor/verkstad 2 896
Övriga areor 4 1 229
Tomtarea 4 589

Ekonomi

Pris

7 300 000 kr. Utgångspris.

Hyresintäkt

884 000 kr/år

Taxeringsvärde

3 740 000 kr

Omgivning

Omgivning/natur

Fastigheten ligger i utkanten av de centrala delarna i Gävle ca 0,5 km norr om Gävle centrum och består till mestadels av småindustrier. Genomfartsleden Strömsbrovägen ligger i direkt anslutning som leder till Gävle hamn och påfarterna till E16 och E4:an. Järnvägsstationen ligger också nära med goda buss- och tågkommunikationer. Det finns god service med diverse handel i närheten.

Sökhjälp