Skriv ut

Skapa PDF

Violvägen 2 A, Våxtorp

våxtorp

Fakta

Typ av fastighet till salu: Bostad
Pris: 18 500 000 kr som utgångspris
Storlek: 840 m²
Karta

Information

Beskrivning

Fastighet med 12 nybyggda radhuslägenheter i ett plan. Hög standard på lägenheterna. Bergvärme ger låga driftskostnader. Tilltalande utemiljö. Bra läge i ett lugnt villaområde.

Utförande

Byggnader

Violvägen 2 A-D, 4 A-D, 6 A-D

Byggnadstyp

1- plan

Byggår

2015

Beskrivning

På fastigheten finns uppfört 3 st radhuslängor i ett plan, innehållande totalt 12 st 3 rum och kök lägenheter med bra standard, badrum med kakel/klinkers och egen tvättmaskin och torktumlare, lackerad skåpsinredning i kök. Till lägenheterna finns uterum alternativt överbyggd uteplats. 7 av hyresgästerna har kostnaden för uterum inlagt i hyran. 3 av hyresgästerna har själva betalat för uterummet och har således inget påslag på hyran, separata avtal finns med anledning av detta. 2 av hyresgästerna har inte uterum men platta och tak är byggt för dessa.

Grund

Bottenplatta med underliggande

Stomme

Trä.

Fasad

Träpanel.

Tak

Betongpannor.

Fönstertyp

3-glasfönster.

Vatten/avlopp

Kommunalt vatten och avlopp.

Uppvärmning

Bergvärmepump, vattenburet värmesystem med golvvärme.

Ytor Antal Area
Bostad 12 840
Tomtarea 7 078

Ekonomi

Pris

18 500 000 kr som utgångspris

Hyresintäkt

1 291 000 kr/år

Taxeringsvärde

2 160 000 kr

Driftkostnad

135 000 kr/år

Övrig information

Övrigt

Våxtorp - Med rikt friluftsliv Våxtorp är en av de få orterna i regionen som inte är baserad på jordbruk. Här finns ett välutvecklat näringsliv och närheten till ett mycket rikt friluftsliv med bl a golf, vandringsleder och skidåkning. Våxtorp är ett modernt villa- och industri-samhälle. Genom sin närhet till Hallandsåsen bjuds det på ett rikt friluftsliv, och en golfbana med 27 hål finns i ortens utkant. I närheten finns södra Sveriges största alpina anläggning. Man har ett välutvecklat näringsliv och det finns en välutbyggd barn- och äldre-omsorg samt högstadieskola. Historia Våxtorp omtalas redan 1351, då under namnet "Ovaghstorp". Kyrkan är en medeltida gråstensbyggnad som ursprungligen var byggd även för försvarsändamål. I mitten av 1600-talet gick det vilt till i trakterna, och Snapphanarna plundrade bl a Vallens Borg strax utanför Våxtorp. Näringsliv Utvecklingen av näringslivet och främst småföretagsamheten har under senare tid varit mycket positivt i Våxtorp, och här finns allt från pizzeria/kebab, Ica butik, snabbköp till större tillverkande industrier.

Dokument

Sökhjälp