Skriv ut

Skapa PDF

Björnängsvägen, Logistik Bålsta

bålsta

Logistik Bålsta är en klimatneutral logistikanläggning för kostnadseffektiva transportlösningar, där företag och transportslag samverkar.

Fakta

Typ av mark: Industritomt, Lager/Logistik, Övrigt
Tomtarea: 800 000 m²
Karta

Information

Beskrivning

Logistik Bålsta är beläget i Håbo kommun, med över 1900 företag representerande i de flesta branscher. De största företagen i kommunen finns inom bygg-, emballage- och konferensbranschen. Strategiskt läge - nära Storstockholm Mälardalen rankas som en av de allra bästa platserna i Sverige ur logistiksynpunkt. Framför allt på grund av närheten till Europas järnvägsnät. Pratar vi om Europa och världen i övrigt så väger närheten till flygplatserna Arlanda, Bromma, Västerås och till båtvägarna ut i Östersjön tungt till Bålstas fördel. En etablering här – med Stockholm, Uppsala och Arlanda mindre än trekvart bort med bil – är både en investering i en expansiv region och i Mälardalens logistiska nav.

Storlek

800 000 m²

Omgivning

Företag i närheten

Gyproc, Combimix, Benders, Nefab, Nöjd, Aronsborg med flera.

Kommunikationer

Logistik Bålsta har idag ett befintligt järnvägsspår för godstrafik. Spåret blev under början av 2012 elektrifierat. Det finns möjligheter till stickspår. Närheten till växande konsumentmarknad och väl fungerande transportsystem ger Logistik Bålsta klara fördelar. Framförallt närheten till Europas järnvägsnät och motorvägar.

Länkar

Sökhjälp