Skriv ut

Skapa PDF

Kungsportsavenyen 1, Centrum

göteborg

Representativ lokal belägen på plan 2 i ståtlig fastighet med adressen Avenyn 1. Stora rum med högt i tak och vackra stuckaturer.

Fakta

Typ av ledig lokal: Kontor
Storlek: 345 m²
Karta

Information

Beskrivning

Sedan en kort tid tillbaka har vi stoltheten att förädla en av våra vackrare fastigheter, nämligen Avenyn 1, som år 1883 uppfördes på initiativ av Sveriges Redareförening. På plan tre i denna fastighet erbjuder vi en kontorslokal där gammalt kombinerats med nytt, det vill säga stora rymliga rum med högt i tak där vackra stuckaturer bevarats och nya moderna drag satt sin prägel lokalen. Entré och trapphus är pampigt och högst representativt med värdefulla bevarade detaljer.

Utförande

Våningsplan

2

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 345

Omgivning

Omgivning/natur

Centrum gränsar i norr till Göta älv, i öster till E6:an, i söder till Mölndal och i väster till Linnéstaden. Inne i centrum hittar ni Göteborgs stadsmitt med historiska byggnader sammanvävda med citypulsen och alla affärer, restauranger, caféer m.m. Avenyn har längs stora delar av sträckningen tio meter breda trottoarer som från början var förträdgårdar. Längs gatans bägge sidor finns en stor koncentration av restauranger, pubar och andra matställen. Kungsportsavenyn var till namnet tidigt ifrågasatt, så föreslogs exempelvis 1880 att den istället skulle heta Gustaf Adolfsgatan och 1882 beslöts att gatan skulle ändra namn till Kungsportsgatan, men beslutet återtogs samma år med knapp majoritet. Det kontroversiella var beteckningen aveny, som upplevdes främmande med en "utländsk prägel".

Närservice

Nära till all önskvärd service.

Kommunikationer

Mycket goda kommunikationer med buss och spårvagn.

Sökhjälp