Skriv ut

Skapa PDF

Sockenvägen 23, Centrum

söderala

Affärslokal på totalt ca 300 kvadratmeter varav butiksytan är 14x17 meter öppen yta. Centralt A-läge med gott om parkeringar. Friköpt tomt 1850kvm.

Fakta

Typ av ledig lokal: Butik, Kontor, Övrigt
Pris: Fastigheten kan säljas. Pris enl ök.
Hyra: 290 kr/m²/år. Hyran avser fastigheten i befintligt skick. Hyresgäst ansvarar för gräsklippning, skottning och sandning i direkt anslutning till fastigheten. Parkeringen skottas och sandas.
Storlek: 60 - 318 m²
Tillträde: Med kort varsel i butiksyta
Karta

Information

Beskrivning

Hyresfastighet belägen på Sockenvägen 23 i Söderala c:a 6 km sydväst om Söderhamn. Fastighetens totala markareal uppgår till 1 851 m². Tomtmarkens obebyggda delar utgörs av gräsmatta, asfalterade ytor och parkeringar med motorvärmare och belysningsstolpar (konverterade med LED-belysning). Omgivningen består av småhusbebyggelse. Fastigheten har god tillgänglighet längs huvudväg. Uthyres eller säljes. Passar bra till restaurang, pizzeria, pub, butik eller litet företag med försäljning, nära till villaområden och hyreshusområden. Internetförsäljning. Kontor. Fastigheten är bebyggd med en fd butikslokal i 1 plan utan källare uppförd 1971, ombyggd 1991. Byggnaden rymmer en stor fd butikslokal med en del lager och fd chark med kyl- och frysrum, personalrum mm om sammanlagt 318 m² LOA. Därutöver finns vidbyggt soprum och kompressorrum. Byggnaden behöver målas om och håller normal standard på lokalerna. Byggnaden har varit tomställd med renoveringsbehov och har ställts i bruk under 2013-2014, bl a har fönster tagits fram och installerats. Fastigheten hyrs för närvarande ut, men nuvarande hyresgäst har sagt upp kontraktet, övertagande kan ske med kort varsel. Två kraftiga luftvärmepumpar har installerats. Den ena hösten 2013, den andra 2016. Ljuslådor finns utmed vägen och bredvid entrén. Exteriören kräver visst underhåll. Kallhyra i befintligt skick 290:- per år och kvm. Hyresgäst ansvarar för gräsklippning, sandning och skottning närmast fastigheten. Orten: Söderhamn är en kustkommun belägen 7 mil norr om Gävle och 14 mil söder om Sundsvall. E4 passerar genom Söderhamn och Ostkustbanan har dagligen ett flertal förbindelser mot Gävle/Stockholm respektive Sundsvall. Söderhamns kommun har ungefär 26 000 invånare varav ca hälften bor inom centralorten. Befolkningsutvecklingen har vänt och är stabil och har så varit de senaste åren. Arbetslösheten är över rikets genomsnitt men bland kommunerna i länet något under snittet. Näringslivet tillverkningsindustri, handel samt vård/omsorg och övrig offentlig verksamhet. Söderhamns centrum har under de senaste åren utvecklats med nya butiker bl a H&M. Ytterligare projekt pågår för att förnya stadskärnan. Centrum utgörs av en huvudgata som är gågata och intilliggande sidogator. Butikerna har viss konkurrens från handelsområdet E-center.. Köpcentret ligger mittemellan Söderala och Söderhamn. I perifera områden utanför Söderhamns centrum finns ett begränsat utbud av lokaler för butik/kontor/produktion/lager och en viss efterfrågan. I Söderala är objektet beläget i vad som kan betecknas som centrum utan andra lediga liknande lokaler. Ett unikt läge i Söderala. Hyresnivån är betydligt lägre än i nämnda områden.

Planlösning

Utförande

Byggår

1971

Renoveringsår

1991

Våningsplan

1 av 1

Antal rum

1

Planlösning

Öppen planlösning 238 m2 Kök 8m2 Toalett 2m2 kylrum 6, 8, 10 m2 lagerutrymmen 10, 5 m2.

Teknisk information

Takhöjd

2,7 m

Uppvärmning

Dubbla värmepumpar. Kan toppas vid behov med direktverkande el.

Lokalen kan nås via

Buss, bil, cykel, gångväg

Ventilation

Ja

Ytor Min Max Kr/m2/år
Kontor 60 318 290

Ekonomi

Pris

Fastigheten kan säljas. Pris enl ök.

Hyra

290 kr/m²/år. Hyran avser fastigheten i befintligt skick. Hyresgäst ansvarar för gräsklippning, skottning och sandning i direkt anslutning till fastigheten. Parkeringen skottas och sandas.

Omgivning

Omgivning/natur

Tätort med närhet till natur. Knappt 6 kilometer till Söderhamn.

Parkeringsmöjligheter/garage

cirka 20 parkeringsplatser. Några med motorvärmaruttag.

Närservice

Skola, frisersalong.

Kommunikationer

Buss, bil, cykel, gångväg.

Skyltläge

Mycket bra mot huvudgata. Ljuslådor på långsida mot vägen och vid gavel med entré.

Vägbeskrivning

E4 mot Bollnäs från Söderhamn. Sväng av efter 4 km mot Söderala. Butiken ligger centralt med bästa läge på orten. Ljuslådor med namnet Flöjeln.

Övrig information

Övrigt

Möjlighet finns att hyra ned till ca 80m2, men då krävs ombyggnation och annan hyresnivå. Det finns möjlighet för hyresgäst att förvärva fastigheten i framtiden.

Länkar

Sökhjälp