Skriv ut

Skapa PDF

Arenavägen 63, vån 9, Globen City

globen

Globenområdets finaste lokal med parkettgolv och kakelugnar, samt tydlig extern del för reception och mötesrum.

Fakta

Typ av ledig lokal

Kontor

Hyra: Hyresuppgift

Storlek

550 m²

Tillträde

Enligt överenskommelse

Karta

Information

Beskrivning

Denna lokal ligger i södra änden av Globen City, precis intill Tele2 Arena, Globen och Quality Hotel Globe. Lokalen skapades exklusivt för Aftonbladets direktion, som hade sin redaktion i fastigheten. Här finns genomgående parkett, samt tre fullt fungerande kakelugnar, som hämtades från de gamla Klarakvarteren i City där tidningen tidigare hade sin redaktion.

Planlösning

Utförande

Byggår

1989

Våningsplan

9

Planlösning

Denna lokal är U-formad och lämpar sig väl för en öppen planlösning för 25-30 personer, och en tydlig extern del för reception och mötesrum. Lokalen ligger högst upp i huset och har höga fönster som ger utsikt över Globentorget och Tele2 Arena och Slakthusområdet.

Övrigt

Övrigt

Kontorsfastigheterna i Globen City uppfördes i samband med bygget av Globen och håller en hög och modern standard med ett väl fungerande inomhusklimat.

Övrigt

Hiss

Ja

Ytor Max Kr/m2/år
Kontor 550

Omgivning

Omgivning/natur

Globen City är en mycket trevlig stadsdel och ett av Stockholms mest välprofilerade landmärken. I området är cirka 250 företag verksamma, 5 000 människor arbetar här, och området har dagligen över 10 000 besökare. Globen City ingår i den vision som Stockholms stad valt att kalla Söderstaden, vilken i stora drag går ut på att integrera området med innerstaden och göra det till Stockholms evenemangs- och nöjesknutpunkt för upplevelser i världsklass.

Närservice

I området finns Globen Shopping med 60 butiker och restauranger. Här finns även banker, post, Systembolag, gym, läkare, m.m.

Kommunikationer

Tre tunnelbanestationer och Tvärbanan inom gångavstånd, samt ett fyrtiotal busslinjer vid Gullmarsplan. Lättillgängliga inomhusgarage med 1 500 parkeringsplatser med direkt hissförbindelse till lokalerna i området. I garagen finns även inhägnad cykelförvaring.

Vägbeskrivning

Globen City ligger mellan Gullmarsplan och Slakthusområdet och nås smidigt via bl.a. intilliggande Södra länken och Nynäsvägen som båda har avfarter märkta "Globen". Såväl tunnelbanan som Tvärbanan har stationer med samma namn.

Sökhjälp