Skriv ut

Skapa PDF

TIDNINGSTORGET – WEBBASERAD ABONNEMANGSSITE TILL SALU.

Fakta

Bransch

Handel/e-handel

Pris

1 990 000 kr

Omsättning

1 400 000 kr

Län

Kalmar

Information

Beskrivning

Länia erbjuder till försäljning rörelsen i Tidningstorget AB – En internetbaserad prenumerationstjänst som är enkel och användarvänlig att administrera för kunder som vill ha en översikt vid val av passande och intressanta tidningsprenumerationer.

Utförande

Bransch

Handel/e-handel

Verksamhet

Tidningstorget förmedlar mellan 7-8000 prenumerationer varje år och Bolaget har upparbetade kontakter och samarbete med de flesta förlag omfattande cirka 500 titlar. Förutom den rena förmedlingsverksamheten på webbsidan, har bolaget en specialkoppling via Tidsam (vars verksamhet bl.a. omfattas av tidningsställ i butik) där lösnummer kan beställas på Tidningstorgets hemsida och levereras direkt hem dagen efter. På grund av Tidningstorgets titelbredd, så finns en stor marknadsföringspotential. Den marknadsföring som bedrivs nu begränsas i stort sett till e-mailutskick. Tack vare bolagets höga värdering på Google (Pagerank 6), så finns en mycket god och värdefull plattform för utveckling av verksamheten med flera grenar inom prenumerationer på olika områden inom förlagsbranschen, t ex tryckta och digitala böcker, mm. För aktörer som inte har en så hög ranking på Google kan det vara kostnadsmässigt värt att förvärva Tidningstorget enbart av skälet att erhålla rankingen. Rörelsen har en låg riskprofil för verksamheten då alla beställningar och betalningar hanteras av förlagen, Tidningstorget debiterar och fakturerar förlagen/tidningarna för förmedlade prenumerationer. Ekonomi Verksamheten omsatte 1,4 msek under 2014 med en nettovinst på 381 tkr. 2015 års verksamhet visar liknande siffror. Försäljningsobjekt Det rörelsebärande inkråmet i Tidningstorget AB, 556756-1211, Transportgatan 4, 577 39 Hultsfred, dvs bl a: Webbsida, kundreskontra och kundkontakter, ca 30 000 e-postkundregister för utskick, mm, befintlig SEO-historik och bra positioneringar på Google, samarbetsavtal och etablerade kopplingar till förlag, Pressdata och Titeldata, Tidsam (online lösnummerförsäljning), de tekniska plattformerna Net och MSSQL, registrerade varumärkena Tidningstorget och Magasinogram, leverantörsreskontra.

Resultat

Vinst

Ekonomi

Pris

1 990 000 kr

Omsättning

1 400 000 kr

Varför är detta en bra investering?

Sammantaget, med en lång historik och ett känt varumärke med hög ranking på Google, är verksamheten nu positionerad för en god tillväxt och avkastning i framtiden för en ny ägare.

Sökhjälp