Skriv ut

Skapa PDF

Labol 230, Stenungsund/Spekeröd

spekeröd

Hund- och kattcenter med såväl hundboxar som kattboxar för hundpensionat-/hunddagisverksamhet.

Fakta

Typ av fastighet till salu

Övrigt

Pris

2 850 000 kr

Storlek

250 m²

Tillträde

Tillträde enligt ÖK

Karta

Information

Beskrivning

I ett naturskönt område på kort bilavstånd från Stenungsund och Stora Höga ligger denna hundanläggning med 23 hundboxar med rastgårdar samt ytterligare 17 kattboxar. I anläggningen finns rastmöjligheter såväl i öppen som bevuxen terräng allt samman inom stängslat område. Går du i tankar om att driva egen verksamhet med hundpensionat, hunddagis, kattpensionat eller kanske kursverksamhet inom ämnet är detta en otrolig chans! Företaget som drivet bolaget idag har gott renommé och driver idag en fungerande verksamhet i lokalerna.

Utförande

Planlösning

Hund- och kattanläggningen i ett plan omfattar ca 250 kvm omfattande 23 boxar med tillhörande rastgårdar. Anläggningen består av fyra avdelningar med tillhörande utrymmen. Två stallar för hundar och två stallar för katter. I boxarna finns separat belysning, golvvärme, vattenutkast med brunn och utgång till uteboxar med och utan tak. Väggar och golv är av betong i boxarna. Gnagarrum för smådjur. Det finns centraldammsugare som räcker runt i anläggningen. Utöver djurboxarna finns här de möjligheter som behövs för att driva en fungerande verksamhet. Vid entrén finns en reception, ett kontor samt en butik med hund och katt-tillbehör samt foder. Lite längre in i anläggningen finns groventré/personalentré samt ett tillberednings kök för foder. Hundvårdsrum med bla hundbadkar och trimbord ger möjlighet att ha ytterligare verksamheter. Karantänsrum för sjuka/omhändertagna djur, veterinär besök etc. För personalen finns här dusch, toalett och ett personalrum med ett pentry och uteplats. Det finns även ett stort kontor där man kan driva kursverksamhet etc. då det finns gott om utrymme för både konferensbord och skrivbord. Pannrum, tvättstuga och stora förrådsutrymmen. Bra parkeringsmöjligheter, stora utrymmen för rastning av hundar såväl i öppen terräng som i egen skog. Stängslad rasthage. Det bolag som drivit verksamheten i lokalerna under flertalet år är nu till salu enligt sep.överenskommelse. I försäljning av bolaget ingår inventarier, kundkontakter och goodwill. Försäljningen av företaget sker genom säljarna och ingår ej i fastigheten. Invid skogsbrynet finns ytterligare en byggnad med renoveringsbehov. Byggnaden har stående träpanel, stenfot, grundstommen är liggande timmer. Det finns en äldre murad spis och bakugn. Som bostadsbyggnad till anläggningen finns en liten men mycket välplanerad stuga. Direkt innanför ytterdörren ligger ett både snyggt och praktiskt golv i handslaget tegel. På väggen finns hatthylla och krokar där du hänger dina ytterkläder. Planlösningen i stugan är öppen och naturnära materialval ger en varm och ombonad känsla. På golvet ligger ett enhetligt trägolv i hela stugan, väggarna är tapetserade i beige och i taket sitter en vitlaserad träpanel. Köket går i vitt med arbetsbänkar i trä. Ovanför arbetsytorna kommer tegel igen som en rödtråd i inredningen. Den maskinella utrustningen består av rostfri spis med häll, köksfläkt, diskmaskin och kyl. Invid köket finns plats för ett mindre köksbord. Vardagsrummet har tak till nock vilket ger en härlig rymd i rummet. Kaminen ger både skön värme och bidrar till en mysig stämning i stugan. Sovrummet går i vilsam blå nyans och har fönster som vetter ut mot skogen. Från sovrummet når du ett litet utrymme med tvättmaskin. Badrummet är helkaklat och går i klassiska färger såsom vitt och blått. Här finns en duschörna, wc och handfat.

Övrigt

Övrigt

Anläggningen består förutom av hundstallar även två bostadsbyggnader. Bostadsbyggnaden om ca. 40kvm är renoverad 2007. Den större bostadsbyggnaden om 78kvm har renoveringsbehov. Övrig info finns på mäklarens hemsida.

Byggnader

Byggnad 1

Grund

Platta på mark

Stomme

Plåttak

Bjälklag

Betong

Fasad

Betong/Trä

Tak

Plåt

Fönstertyp

2-glasfönster

Vatten/avlopp

Enskilt VA

Uppvärmning

El

Ytor Antal Area
Butik 1 250
Tomtarea 36 000

Ekonomi

Pris

2 850 000 kr

Taxeringsvärde

2 280 000 kr

Driftkostnad

40 793 kr/år

Omgivning

Omgivning/natur

Naturskönt område på kort bilavstånd från Stenungsund

Parkeringsmöjligheter/garage

Bra parkeringsmöjligheter

Vägbeskrivning

Tag av motorvägen vid Spekerödsmotet, kör mot Ucklum/Ljungskile, följ vägen ca 2 km, tag höger vid den andra skylten mot Harås, det är även skyltat med Spekeröds hundcenter, följ därefter skyltar med Spekeröds hundcenter. Det är ca 7 km in till hundpensionatet från nya E6:an

Länkar

Sökhjälp