Skriv ut

Skapa PDF

Fjällhalsen 718 AB. Bedriver en välrenommerad verksamhet inom restaurang, kafé och stuguthyrning vid Jämtlands näst största alpina skidområde.

Fakta

Bransch: Restaurang/Café
Pris: Bolagets omsättning: 10-20 Mkr.
Omsättning: 20 000 000 kr
Län: Jämtland

Information

Beskrivning

Bolaget bedriver en upparbetad och välrenommerad verksamhet inom restaurang, kafé och stuguthyrning i en unik och vacker miljö intill Jämtlands näst största alpina skidområde. I försäljningen ingår en restaurang- och cafébyggnad samt 3 stugor med närhet till vackra skid- och vandringsleder. Det finns även möjlighet att förvärva oexploaterad mark och bostadshus i närheten. Bolagets affärsidé är att en kombination av god mat och trevlig miljö ska ge kunderna en total upplevelse. Bolagets omsättning uppgick per 2013 till c:a 2,4 Mkr med ett positivt resultat. Restaurangen erbjuder allt från 5-rättersmenyer kvällstid till skidåkarlunch, hembakat fikabröd och våfflor, värmande vintoddy, varmchoklad eller österrikisk öl. Markområdet, på vilken verksamheten bedrivs, ägs privat av ägarna till Bolaget. Innan försäljning kommer marken att styckas av från stamfastigheten och överlåtas till Bolaget. På fastigheten finns uppförd en restaurangbyggnad, en lägenhets-/garagebyggnad, en oinredd byggnad samt tre fullt utrustade uthyrningsstugor. Fjällhalsens kunder består främst av vecko- och daggäster i skidanläggningen såsom skidåkare, både alpint och längdåkare, fjällvandrare, övriga turister och lokalbefolkningen. Sedan 2002 har restaurangverksamheten endast bedri-vits på vinterhalvåret. Stuguthyrningen har däremot skett över hela året. Det finns potential att återigen bedriva verksamheten på helårbasis och erbjuda olika aktiviteter i samband med perioder där skidåkningen inte är i fokus. Bolaget är upparbetat och har ett mycket gott renommé bland sina gäster.

Utförande

Bransch

Restaurang/Café

Ekonomi

Pris

Bolagets omsättning: 10-20 Mkr.

Omsättning

20 000 000 kr

Varför är detta en bra investering?

Restaurangens läge med 720 meter ovanför havet och närheten till kalfjället med vandrings- och skidleder är en stor konkurrensfördel. Fjällhalsen har ett väldigt gott rykte såväl när det gäller kvalité på det som serveras, samt gott värdskap vilket innebär en stor krets av återkommande stamgäster. Restaurangköket är lättarbetat och välutrustat med närhet till samtlig utrustning. Köket har 2 rationalugnar, gott om kyl- och frysutrymmen med två stora frysrum, ett kylrum samt ett antal mindre frysar och kylar. Ovanstående innebär att en köpare kan starta upp verksamheten direkt. Dessutom finns en potential att bygga mer boende för uthyrning för rätt köpare. Närheten till Östersund och även Åre innebär stora möjligheter till expansion i framtiden.

Länkar

Sökhjälp