Arendal | Göteborg

Favorit Dela

Arendals Allé 1

Arendal är ett av Sverige främsta logistiklägen.

Beskrivning

Arendal är ett av Sverige främsta logistiklägen. Här ska vi uppföra en toppmodern logistikanläggning. Strategiskt placerad nära centrala Göteborg, granne till bilindustri och Nordens största hamn. Med möjlighet att hyra från 7 000 m2 till 14 000 m2 passar Arendals kulle er som är ute efter en flexibel logistiklösning med en långsiktig ägare och förvaltare. Hos oss kan ni växa. Kommande år ska vi bygga ytterligare 150 000 m2 logistik- och industrianläggningar i närområdet. Med direktaccess till de stora motorlederna, närhet till Torslanda fordonsindustri, Göteborgs Hamn och innovativa Lindholmens Science Park är Arendal är ett av Göteborgs bästa lägen för transport av varor och gods. Den planerade nybyggnationen ligger centralt placerad i Arendal på en av de få oexploaterade ytorna som finns kvar i området. Här ska vi uppföra en modern logistikanläggning med en golvbärighet på 5 ton/ m2 och 11,7 meter fri takhöjd på totalt 14 000 m2.  Arendals kulle är med andra ord en unik chans att etablera sig i Göteborgs absoluta logistikcentrum. För er som kommer in tidigt i processen har ni stora möjligheter att skräddarsy er egen produkt. Bestäm själva hur stora kontorsytor ni önskar, från 240 m2 till 2 000 m2. Och känns 14 000 m2 logistik för stort så kan även dessa ytor anpassas och delas upp i två enheter om 7 000 m2 vardera. Torslanda och Arendal  De bägge grannområdena Arendal och Torslanda, på Sveriges ytmässigt femte största ö Hisingen, är synonyma med tillväxt, industriell produktion och global handel. Som logistikområde är det Nordens mest strategiska och mest byggintensiva. En hög koncentration av industrier, exportföretag och oslagbar infrastruktur har hög attraktionskraft på företag från alla världsdelar, på jakt efter ett starkt och expansivt fotfäste i Europa. Växtkraft Tillsammans med oss kan ni fortsätta att växa i Arendal och Torslanda. Här planerar vi de kommande åren att uppföra flera lager- och logistikbyggnader. Samtidigt har varvsepoken lämnat spår som är en stor tillgång. Vi har idag flera byggnader som ger unika förutsättningar för logistikverksamhet och industriproduktion. En bit bort ligger Lindholmen Science Park, där IT-bolag, konsulter, utvecklingsbolag och akademi har ett tätt samarbete och drar nytta av varandras styrkor. Idag byggs det logistikanläggningar, lager och kontor på mark som tidigare var grusplättar och baksidor. Här skapas förutsättningarna för nya, industriella framgångssagor i Sveriges bästa logistikområde.    
  • Total yta

    14000 m2


Utförande

Fastighetsbeteckning:

Arendal 764:720


Omgivning

Omgivning/natur:

Arendal har historiskt en nära relation till Göteborgs varvsindustri då många byggnader är kvar från dess storhetstid. Idag har varvet bytt fokus till fordon- och logistikindustrin dit många av företagen har kopplingar till. Den fina halvön Måsholmen ligger här med promenadstråk och utsikt över Göta Älvs utmynning. Här finns det fina Volvo-museet med gamla klassiska årsmodeller bevarade. Drygt 10 minuter bort finns Torslanda Golfklubb med en 18-hålsbana och en kortbana. Arken Spa är ett annorlunda inslag i denna industritäta stadsdel.

Parkeringsmöjligheter/garage:

Det finns ca 3 700 parkeringsplatser för hyresgäster och besökare.

Närservice:

På området finns det ett flertal lunchrestauranger, bensinstation, bilvårdsanläggning, bank och frisörsalong. Fastigheten ligger granne med Arken Spa där hotellnätter och konferens kan bokas.

Kommunikationer:

På området finns flera busshållplatser – Arendal Skans, Arendals Allé, Arendal Terminal, Terminalvägen, Arendal Norra, Hamneviksvägen, Godsgatan, Arendal Portal och Synneröd. Härifrån går bussarna 32, 128, 148 och 184. Lundbyleden, Hisingsleden och Älvsborgsbron anknyter alla till Torslandavägen. Härifrån tar det bara några minuter med bil innan ankomsten till Arendal.


Visa hela beskrivningen

Länkar

Kontaktuppgifter

Christina Cedérus Olauson

Christina Cedérus Olauson

christina.olauson@platzer.se

031- VISA NR 031-63 12 27

0709 VISA NR 0709-22 94 30

Marknadsförs av Platzer Fastigheter AB
platzer.se

Intresseanmälan

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

När du skickar en intresseanmälan godkänner du vår personuppgiftspolicy.

Arendals Allé 1