Favorit Dela

Väl inarbetad bageri- och caféverksamhet med anor från 1930-talet.

  • Kategori:

    Restaurang/Café

  • Omsättning:

    10 000 000 kr

  • Län:

    Västmanland

  • Pris:
Företagsförmedlingen har uppdraget att hitta nya ägare till en välrenommerad bageri- och caféverksamhet beläget i Västmanland. Bageriet bakar bröd och bakverk med rena, naturliga råvaror på ett traditionellt och hantverksmässigt sätt. Vidare har de ett eget kök som serverar dagens lunch, varma/kalla maträtter samt smörgåstillverkning. Bolaget har även öl- och vinrättigheter.

Ekonomi

Intäkter:

10 000 000 kr


Utförande

Bransch:

Restaurang/Café

Verksamhet:

Bageriet grundades redan 1930 och har under sina verksamma år blivit ett välkänt och uppskattat bageri. Tack vare att kunder som värdesätter en lokal tillgång till hälsosamt och traditionellt bakat bröd och tårtor har verksamheten kunnat drivas och utvecklats. I dagsläget har Bolaget 9 anställda inklusive ägarna och omsätter ca 10 Mkr. Bolagets kunder består till största del av privatpersoner inom Västerås med omnejd men Bolaget har även en del företag, kommunen och organisationer som kunder. Bolaget flyttade in i sina nuvarande lokaler i slutet september 2018. Totala lokalytan uppgår till 208 m2 och inrymmer både bageri, kök, butik och servering. Lokalerna är ljusa, fräscha och har ett fint ljusinsläpp. Det finns även möjlighet att under sommartid ha en uteservering. Bageribranschen har nått en relativt stabil nivå. Många mindre och medelstora företag går just nu en mycket ljus framtid till mötes. Detta beror bland annat på att kunder har blivit medvetna om fördelen med lokalt bakat bröd och närproducerat och bagerierna har skapat produkter och koncept som attraherar kunderna lokalt. Bland annat har en ny hälsotrend påverkat branschen till att använda mer naturliga och ekologiska ingredienser samt tvingat fram en utveckling av mer hälsosamma produkter. Även caféer och konditorier har haft en stark tillväxt under ett antal år där det anses som trendigt att gå på café och där de som har egen tillverkning har stora fördelar. Fikakulturen har varit stark hos alla kategorier av människor, där caféer har blivit det nya vardagsrummet och en naturlig mötesplats för socialt umgänge.

Resultat:

Vinst


Varför är detta en bra investering?

Bolagets medarbetare är kompetenta, lojala och serviceinriktade och har mycket låg sjukfrånvaro. Bolagets produkter tillverkas från grunden med naturliga råvaror vilket ligger i tiden för de medvetna kunderna. Verksamheten kräver inga investeringar då lokaler, möbler och maskiner är helt nya. Bolaget är medlem i Sveriges bagare och konditorer där mycket nätverkande, sam-arbetsavtal och utbildningar sker.

Visa hela beskrivningen

Kontaktuppgifter

Ulf Månsson

Ulf Månsson

ulf.mansson@ffkf.se

070- VISA NR 070-590 04 13

Marknadsförs av Företagsförmedlingen (Swedbank)
Wallingatan 33
11124 Stockholm
ffkf.se